Om oss


Liz Geurts og Jos van Oosten

Fra det øyeblikket vi kom hit, ble vi bergtatt av det karakteristiske og koselige “Kristine Moen huset.” Men ikke mindre av det vakre og majestetiske Lofoten og Vesterålen. Siden vi flyttet fra Nederland, har vi alltid vært på utkikk etter nye eventyr og nye steder å besøke. -Og det beste ved det er å kunne dele dette med nye eventyrere og venner.

Hver dag gleder vi oss over skjønnheten rundt oss og ønsket vårt er å dele denne erfaringen av fred midt i den ville og uberørte naturen. Dette er vår motivasjon, og derfor er vi takknemlige for å kunne drive Byzondere Reizen. Vi tar deg gjerne med på jakten etter nordlyset, eller for å la deg erfare det særegne ved Lofoten og Vesterålen. Vi vil gjerne vise deg hva vår entusiasme over disse norske øyene er basert på.

Fra det lille tettstedet Laukvik, ideelt plassert i vakre Lofoten, rundt 300 kilometer nord for polarsirkelen, tilbyr vi fullt organiserte gruppeturer, "Byzondere reizen". Vi leier ut pensjonatet vårt mellom gruppereiser.
Informationen

Kristine Moen huset er oppkalt etter husets tidligere eier, som ble nesten 102 år gammel. Hun var en meget eksentrisk dame. Som 70 åring renoverte hun huset sitt og gjorde det om til et gjestehus med 17 senger!! Huset ble pusset opp igjen i 2002 og har nå 5 dobbeltrom med bad og 2 enkeltrom som deler bad. I første etasje finner vi et trivelig og romslig felles oppholdsrom. Ser du etter en hyggelig base for din Lofoten-ferie, så er du hjertelig velkommen til å bruke huset vårt i noen netter. I vår gjestebok skriver gjestene at det er “fantastisk å lande her”. Ta den tiden du trenger, slapp av og gled deg over naturen, havet, roen, midnattsolen eller nordlyset. Alle årstidene byr på sine spesielle kvaliteter.

Kristine Moen huset ligger like ved havet. Et perfekt sted for deg som vil utforske Lofoten og Vesterålen. Enten du liker fjellturer, surfing, sykkelturer, fisketurer, eller bare rusle rundt og ta inn skjønnheten,- dette er stedet du kan gjøre det på. Laukvik havn er omtrent en halv times gange borte. Her finner du det sjarmerende lille kaffehuset: Keans Beans. Vår nabo, Chris, serverer kaffe og kaker. Han brenner selv kaffen, og hans cappuccino er uforglemmelig. Fjellet Matmora ligger bokstavelig talt i vår bakgård. De vakre innsjøene innover i Delps-marka er lette å nå, og Laukvikøyene, et paradis spesielt for dere som liker fotografering, er innenfor gangavstand. For ikke å glemme det alltid magiske nordlyset, som blafrer over himmelen i den mørke årstiden. I tillegg til aktiviteter og utflukter, byr vi på en god og rikholdig frokost, matpakke til turen og en herlig middag. Vi blander norske og lokale mat-tradisjoner og ingredienser med en internasjonal “touch”,- og vice versa. “Cuisine Kristine”

Mens vi spiser frokost, deler vi med glede hva du kan se og gjøre. Ut fra dagens vær og form kan du planlegge din tur, smøre matpakke og fylle termosen. Dersom det er ønskelig, serverer vi en god middag.

Ved langbordet vårt, kan du noen ganger møte reisende fra hele verden. Her kan det være mange erfaringer å dele. Velg hvilken årstid som passer deg best, og bestill et opphold hos oss, for en uforglemmelig ferie i Nordnorge, 300 kilometer nord for polarsirkelen.

Rommene: I 2.etasje har vi 6 forskjellige rom tilgjengelig. Rommene er funksjonelle, med komfortable enkelt eller dobbeltseng. Hvert dobbeltrom har sitt eget bad rett over gangen med dusj og toalett. De to enkeltrommene deler bad. Opp en bratt trapp i 3.etasje har vi to sjarmerende enkeltrom. På grunn av begrenset høyde er dusjen byttet med badekar.

Dersom du ønsker å leie hele huset, er det mulig. Dette inkluderer bruk av kjøkken, sengeklær og håndklær.

Vi tilbyr også:

 • Bålplass ved havkanten, rett nedenfor huset.
 • Rikelig parkeringsplass utenfor huset.
 • Grillhytte. En mulighet for å tilbringe en kveld rundt et åpent bål i ly for vinden, (og muligheter til å ta en røyk eller nyte en god sigar)
 • I huset er det muligheter til å spille musikk og strømme video, her finner du også flere brettspill.
 • I fellesrommet finner du kaffe,- og tekoker
 • Kjøleskap til felles bruk Skotørkere i gangen
 • Gratis WIFI

Mot en liten avgift, kan du leie/ benytte:

 • Truger, staver og pigger til skoene.
 • El.sykler
 • Vedfyrt badstu i Kristina Moen huset

Dersom det er tilstrekkelig interesse, kan vi også arrangere:

 • Båttur
 • Fisketur
 • Lundesafari
 • Hvalsafari
 • Kayaking
 • Huskysafari, hundekjøring
 • Tur til en Samisk gård
 • Besøk på Polar light Center, som ligger bare 200 meter fra gjestehuset vårt
 • En utflukt med guide 

For aktuelle priser og bestillingsalternativer, vennligst kontakt oss direkte.

Husregler

Vi tilbyr B&B med et minimum av 3 netter, inkludert frokost og matpakke.

Middag koster kr. 240, pr. person (pr.måltid)

Dersom du ønsker å leie hele huset, er det mulig, men da for min, 4 netter. Huset rommer opp til 12 gjester. Dette inkluderer bruk av kjøkken, sengeklær og håndklær. Frokost er ikke inkludert.